skip to Main Content
Spreker Op Verbindingsfestival: Stapje Voor Stapje Naar Aardgasvrije Wijk In Zwolle

Spreker op Verbindingsfestival: stapje voor stapje naar aardgasvrije wijk in Zwolle

Op het Verbindingsfestival van 29 september was ik spreker bij het thema ‘aardgasvrij’. In mijn sessie ben ik ingegaan op de praktijkcase Berkum (Zwolle).

In het kort: De energietransitie is complex en raakt ons allemaal. De techniek is voorhanden en die financiering komt er met enige goede wil. Echter om grote slagen te maken zullen we vooral moeten inzetten op acceptatie en draagvlak. Hoe nemen we alle inwoners van wijken mee in de energietransitie om van het aardgas af te gaan? Van jong tot oud en in een huur- en koopwoning. Een eenduidige boodschap van het bedrijfsleven en de overheid lijkt logisch. In de sessie zal ik vanuit de praktijk in de Zwolse wijk Berkum onze aanpak en ervaringen delen. De wijk Berkum omvat 2.000 woningen en 50 bedrijven.