skip to Main Content

Wat begon als ‘iets voor erbij’ vanuit een sterke intrinsieke motivatie, is inmiddels al jaren mijn dagelijkse werk. Nog steeds gedreven door idealisme en dadendrang, wijd ik me nu volledig aan ambitieuze projecten rondom de klimaatopdracht.

Voor mij draait het om de vraag: hoe geven we de aarde door aan onze kinderen? We ontkomen niet aan klimaatverandering en ik wil daar niet van wegkijken. Dat klinkt heel groot, maar ik richt me juist op kleine stappen, dichtbij huis. Het zou mooi zijn als het me lukt om daar een klein steentje te verleggen.

Om complexe vraagstukken te vertalen naar een overzichtelijk geheel, werk ik dagelijks samen met bestuurders, beleidsmakers, specialisten, vakmensen en vrijwilligers. Het schakelen tussen die verschillende partijen gaat me gemakkelijk af, ik krijg dan ook vaak te horen dat ik een verbindende rol speel. Door verhelderende en verdiepende vragen te stellen, komen we samen tot de kern van elk vraagstuk.

Ik zie vaak gebeuren dat initiatiefnemers zodanig gefocust zijn op de eigen ideeën en het resultaat, dat het meekrijgen van alle betrokkenen te laat of niet hoog genoeg op de agenda komt te staan. Het is mijn specialiteit om al die betrokken partijen juist wel in beweging te brengen, en zo ook echt op de beste ideeën uit te komen.

Kan uw duurzame project sturing en overzicht gebruiken? Laten we vrijblijvend kennismaken!

Foto: Frans Paalman