skip to Main Content
Online Talkshow Berkum Energieneutraal

Online talkshow Berkum Energieneutraal

Hoe bereik je met jouw project de inwoners in Corona-tijd? Dat was ook de grote vraag in Berkum (wijk in Zwolle) waar we bezig zijn met een energieneutrale wijk. Een eerdere bewonersavond was vanwege de Corona-maatregelen afgelast en de vraag is wanneer je weer een zaal met 150 mensen mag vullen. Niet op korte termijn verwachten we, vandaar dat we opzoek zijn gegaan naar alternatieven.
Een eerste zoektocht kwam uit bij een online webinar. Alleen hoe betrek je inwoners actief in zo’n webinar en wordt het met presentaties niet te saai. Van daar uit is het idee ontstaan van een online talkshow, waarbij inwoners en andere belangstellenden via een chat-functie vragen konden stellen.
26 mei 2020 was de online talkshow, de Berkumer energie show. Ontzettend leuk om aan mee te werken, ik mocht als projectleider één van de gasten aan tafel zijn. En er was veel belangstelling. Meer dan 120 deelnemers die ook nog eens erg lang bleven kijken. Dat is super! En gezien de (on- en offline) reacties en vele gestelde vragen zijn we daar prima in geslaagd. De energietransitie werd als het ware in de woning gebracht.
In samenwerking met marketing contentbureau The Post is de talkshow georganiseerd.
Nieuwsgierig naar het resultaat?