skip to Main Content
Online ISM-cursus Maakt Internationale Deelname Makkelijker

Online ISM-cursus maakt internationale deelname makkelijker

Vorig jaar is de cursus ISM (IRIS Security Management) vanwege COVID-19 omgebouwd naar een online cursus. De deelnemers zijn er enthousiast over en de eindresultaten zijn ook goed. Natuurlijk zitten er ook beperkingen aan het online training geven van de cursus. Echter één van de grote voordelen die door de deelnemers werd genoemd is het vervallen van de reistijd. Al met al goed geslaagd en inmiddels is de cursus ISM 3 maal online gegeven.

Internationaal

Dit zette ook andere deuren open. Het maakt dus niet uit waar de deelnemer zit, als de deelnemer maar over een laptop en internet beschikt. Via SoSecure is hierdoor de vraag aan ons gesteld of we de ISM-cursus ook voor Mozart Security Services in Suriname konden verzorgen. Technisch moet dat kunnen zou je zeggen, immers als de deelnemers maar over die laptop met internet beschikt. Ook het tijdsverschil is overbrugbaar. Dus ja, waarom ook niet. En zo hebben dit voorjaar 4 deelnemers uit Suriname deelgenomen aan de cursus ISM.

Spannend

Ik beken eerlijk: ik vond het spannend. Werkt de techniek? Hoe is het met de internet verbinding? Is die snel genoeg, zeker voor die ene deelnemer die midden in het Amazone gebied werkt? En hoe gaat het met de taal? Lukt het om een goede leersfeer te creëren met de combinatie van 10 Nederlandse en 4 Surinaamse deelnemers? Past de ISM-cursus wel in een internationale omgeving? Kloppen de begrippen wel? En zo kan ik nog wel een paar noemen.

In maart 2021 zijn we gestart met 3 theorie dagen. Vervolgens hebben de deelnemers aan hun werkstukken gewerkt en vorige week hebben de 4 Surinaamse deelnemers hun werkstuk gepresenteerd tijdens de examendag. Prachtige werkstukken in een andere omgeving dan dat wij gewend zijn. De internet verbinding was zo goed, het is alsof je aan een tafel met elkaar praat. Ongelofelijk. En alle vier geslaagd!

Conclusie

Onze conclusie is dat het IRIS-risicomanagement model ook internationaal goed is toe te passen en dat ook dan alle facetten goed uit de verf komen.

Mijn leerervaring

Zelf heb ik geleerd dat ook hier een goede voorbereiding essentieel is. Zorgen dat de werkboeken op tijd in Paramaribo zijn, dat de techniek werkt en dat de deelnemers ontspannen zijn en zich ‘thuis’ voelen. Dat een ieder er mag zijn en dat een ieder zijn eigen leervraag heeft. Dat is ook internationaal zo. Begrip hebben en je inleven in die ander en dat in een compleet andere wereld. Geen oordeel, maar vanuit verwondering de vragen stellen en waardering hebben voor de ander.

Prachtig, wat heb ik genoten!