skip to Main Content
Afscheid Genomen Als Voorzitter Van Duurzaam Hoonhorst

Afscheid genomen als voorzitter van Duurzaam Hoonhorst

Afscheid genomen als voorzitter van Stichting Duurzaam Hoonhorst. Samen met Antje Kingma en Evert Jan Hof zijn tijdens het Sproeifeest in 2009 de eerste contouren ontstaan om met het dorp Hoonhorst (Overijssel) na te gaan denken over de leefbaarheid van het dorp. Een jaar later was de stichting opgericht en had het dorp de titel “Duurzaam dorp Overijssel” in de wacht gesleept met een mooi geldbedrag. Nu, 10 jaar later, zijn er ontzettend veel projecten gerealiseerd, van groot tot klein. Zoals een dorpskachel, een warmtenet naar de school, een dorpsdeel-auto en dorpsdeel-aanhangwagen, een duofiets, glasvezel in het buitengebied, inwoners die fors op hun energierekening hebben kunnen bezuinigen, een dorpshuiskamer, inmiddels een aantal aardgasvrije woningen en meer zonnepanelen dan inwoners. Hoonhorst won in 2015 de landelijke dorpsvernieuwingsprijs en werd in 2016 tweede bij de Europese verkiezingen. Een mooie en bijzondere periode! En ook het moment om af te ronden.

Samen met Evert Jan gisteren op het erf van “Boerhoes” met bestuur en oud-bestuursleden stil gestaan bij deze 10 jaar en beiden zijn we benoemd in een nieuwe rol van “Raad van Advies” van Duurzaam Hoonhorst.