skip to Main Content

Met gemeente Opsterland op werkbezoek in Dalfsen

Voor initiatiefnemers uit verschillende dorpen, enkele lokale energiecoöperaties, diverse raadsleden, alle wethouders en het energietransitie team van Gemeente Opsterland heb ik een expeditie georganiseerd naar een drietal burgerinitiatieven in Gemeente Dalfsen. Achtereenvolgens zijn we op bezoek geweest bij Nieuwleusen Synergie, Groen Gebogen (Dalfsen) en Duurzaam Hoonhorst. Verhalen gehoord en projecten gezien hoe 2 windmolens gebouwd gaan worden (Nieuwleusen), hoe het dak van Foreco Dalfsen BV is omgetoverd tot een zonnedak met de zogenaamde postcoderoos-regeling door Groen Gebogen en hout uit de omgeving van Hoonhorst de dorpskachel laat branden die de sporthal en school (500 meter verderop) verwarmd. Dit alles zorgde in de bus terug naar Beetsterzwaag volop voor stof tot praten.