skip to Main Content
Kennissessie “Help, We Moeten Samenwerken Aan Aardgasvrij”

Kennissessie “Help, we moeten samenwerken aan aardgasvrij”

Het programma aardgasvrije wijken (PAW) en de participatiecoalitie organiseerden 8 december een online kennissessie. “Help, we moeten samenwerken aan aardgasvrij”. De gemeente Zwolle kreeg een prominente rol in deze kennissessie. In Zwolle werken namelijk de verschillende inwonersinitiatieven rond de warmte- en energietransitie samen met de gemeente. Ook stellen gemeenteambtenaren en initiatiefnemers in een Community of Practice (COP) samen een leeragenda op onder begeleiding van DRIFT. En natuurlijk: in de Zwolse wijk Berkum wordt al een aantal jaren samengewerkt tussen diverse belanghebbenden onder de naam Berkum Energieneutraal. Deze wijk is onlangs geselecteerd als aardgasvrij wijk voor het programma PAW.

Vanuit Berkum heb ik als projectleider een korte inleiding gegeven hoe die samenwerking verloopt langs de drie actoren overheid, bedrijven en inwoners. Hierna zijn leerervaringen in kleine groepen gedeeld. Inmiddels is hier een verslag van gemaakt. Verslag kennissessie PAW