skip to Main Content
Wijkaanpak Berkum (gemeente Zwolle) Mede In Beeld Op Nieuwe Film Van PAW

Wijkaanpak Berkum (gemeente Zwolle) mede in beeld op nieuwe film van PAW

‘Wijkaanpakkers’ komen aan het woord in een onlangs opgenomen film van het ministerie van BZK. Vanuit gemeenten, corporaties en bewonersinitiatieven geven zij aan hoe zij participatie in de praktijk brengen. De verhalen komen vanuit aardgasvrij wijken uit Zwolle, Sliedrecht, Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Purmerend.

Joke Kok (namens gemeente Zwolle) en ik (in de rol van projectleider) geven hierbij een toelichting op de aanpak in Berkum. Volgens ons is het belangrijk dat je een groter verhaal hebt dan alleen maar van het aardgas afgaan. En dat samen moet werken met verschillende partijen. Want wijkaanpakken zijn complexe thema’s waar niemand alleen een antwoord op kan geven. Belanghebbenden moeten daarom goed worden betrokken en gehoord bij het proces.

Het programma aardgasvrije wijken heeft hiervoor een handreiking geschreven.