skip to Main Content
Teamdag HEGA Engineering

Teamdag HEGA Engineering

Onlangs heb ik een middag het team van HEGA Engineering begeleid. Er lagen twee vragen op tafel.

1. Wat gaat er goed in de onderliggende samenwerking van het team en op welke wijze kunnen zij het team met hun eigen sterke competenties en vaardigheden verder verbeteren? En kent het team deze sterktes van elkaar en benutten zij die ook voldoende?
2. De andere vraag ging meer over de communicatie met de opdrachtgever en hoe deze bij de projecten is betrokken. Begrijpt de opdrachtgever ons en communiceert het team effectief met de klant?

Samengevat: hoe krijgt het team van HEGA nog meer impact?

Aan de hand van een paar modellen, en bovenal het goede gesprek, werd het een interessante en nuttige middag. Dit team met hoogopgeleide technische mannen onder aanvoering van Evert Jan Hof ontbreekt het niet aan kennis. Technische kennis en kennis van actuele ontwikkelingen op hun vakgebied zijn volop aanwezig. De kunst is hoe je dit effectief inzet en op dat punt hebben we een mooie dialoog gevoerd en zijn er interessante inzichten ontstaan. Bijvoorbeeld aan de hand van de formule E = K x A, of te wel: het effect van jouw oplossing is het product van de kwaliteit van de oplossing maal de acceptatie er van. En op die ‘K’ van kwaliteit scoort het team erg hoog en op het gebied van de ‘A’ van acceptatie is nog een stap te zetten door vooral veel vragen te stellen, zowel onderling in het team als met de opdrachtgever.

Ook benieuwd welke stappen uw team kan zetten?

HEGA Engineering is een engineering bedrijf dat haar activiteiten richt op de automatisering van technische installaties in gebouwen en industriële processen. Vooral op het gebied van klimaatinstallaties zijn zij gespecialiseerd. Zij opereren vanuit Zwolle.